Nieuwsbericht

Corona update: we gaan open!

We zijn coronaproof dus we gaan open! 

En dat gebeurt maandag 25 mei!.De afgelopen weken is er druk gewerkt aan het coronaproof maken van het bad. De landelijke protocollen van de Zwembadbranche en het RIVM zijn verwerkt in ons eigen protocol. Dit hebben we getest door met een vaste groep zwemmers proef te draaien. En dat ging prima, dus we kunnen open. Echter, wel onder een aantal strenge restricties. Als we die samen met jou gaan invullen, dan gaan we toch een mooi seizoen tegemoet.

Uiteraard hanteren we  ook bij het zwembad de regels van de 1.5 meter die overal gelden. Dit geldt ook voor in het water. Daarom hebben we het zwemmen ingedeeld in twee groepen die niet gezamenlijk op het terrein mogen zijn. 

De eerste groep is de groep van 13 jaar en ouder. Hiervoor gelden restricties. Om de juiste afstand te houden, kan er alleen in banen gezwommen worden. Ook moet deze groep in het bezit zijn van een abonnement en moet er gereserveerd worden. Dit kan telefonisch. Je reserveert een blok van een halfuur. De bloktijden vind je op onze website. Dit zijn kloktijden, dus zorg dat je op tijd bent. Tijdens één blok worden er maximaal 30 zwemmers toegelaten. Je moet de zwemkleding thuis al aandoen en we gaan ervan uit dat je je thuis van tevoren doucht. Op het terrein volg je de looproutes en leg je jouw tas met kleding in de speciale rekken. Eenmaal in het bad, volg je de instructies van het personeel. Een zwemmer inhalen mag, maar zorg ervoor dat je 1.5 m afstand houdt. Na het zwemmen mag je je omkleden in de kleedruimte (douchen kan niet) en verlaat je het terrein. De ligweide is gesloten.  

De tweede groep is de groep tot en met 12 jaar. Voor deze groep gelden er geen restricties. Dus ook niet de 1.5 meter regel voor de kinderen onderling Natuurlijk moet er wel 1.5 m afstand gehouden worden tussen een kind en een volwassene. Deze groep mag vrij zwemmen. Er is wel een voorwaarde: je moet minimaal in het bezit zijn van het A diploma. Er mag één ouder mee, maar niet in het bad. Ouders moeten 1.5 meter afstand houden van elkaar en het personeel. Je hoeft niet persé een abonnement te hebben, je mag ook aan de kassa een kaartje kopen. Je hoeft dus niet te reserveren. Voor deze groep hebben we de ligweide geopend. 

Het liefst hadden we ook het vrijzemmen willen regelen voor de groep 13 jaar en ouder. Echter, dit is vooralsnog niet mogelijk. We begrijpen dat het vervelend is dat jouw vrienden en vriendinnen van 12 wel vrij mogen zwemmen en jij als 13-jarige niet. Maar op dit moment kunnen jullie niet helaas samen zwemmen. Je mag wel banen zwemmen in de groep 13 jaar en ouder. Het is misschien verleidelijk om je voor te doen als iemand van 12 maar doe dit niet! We zijn dan in overtreding en dit kan ervoor zorgen dat we het bad moeten sluiten! We spreken jou en jouw ouders er dus op aan om de verantwoordelijk te nemen om samen het bad open te houden! Wel willen we je vragen om de ideeën die je hebt, met ons te delen. Misschien zijn dit bruikbare tips voor ons waardoor we toch dingen mogelijk kunnen maken. 

We zullen elke week gaan evalueren en gaan bijstellen waar het nodig is en waar het kan. Hopelijk kunnen we de regels wat versoepelen, maar misschien moeten we zo ook verscherpen. Eén ding is duidelijk, het gaat om de gezondheid van jou zelf, jouw familie en ons personeel en vrijwilligers. Dus laten we ons samen aan de regels houden, dan kunnen we er alsnog een mooi seizoen van gaan maken. 

 

Samenvattend de regels: 

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven veiligheid en hygiëneregels aan.
 2. Personen van 13 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
 3. Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 4. Kom alleen op de gereserveerde bloktijd.
 5. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden.
 6. Zet de fiets of auto in de daarvoor bestemde vakken.
 7. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de openingstijd naar het zwembad
 8. Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.
 9. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet.
 10. Trek thuis je badkleding aan. Op een aangeduide locatie in het zwembad hoef je als zwemmer alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in een meegenomen sporttas mee te nemen naar een aangewezen plek, inclusief schoenen. Na het zwemmen kan je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes.
 11. Desinfecteer je handen bij binnenkomst zwembad.
 12. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.
 13. Betaal met pin.
 14. Douche thuis voor en na het zwemmen; de douches zijn gesloten.
 15. Indien geopend is het peuterbad alleen voor kinderen van 0 t/m 8 jaar (aantal personen onbeperkt). Ouders mogen hier niet bij in en houden 1,5 meter afstand tot elkaar en tot andermans kinderen: neem dus veiligheidsmaatregelen zoals zwembandjes of zwemvestjes mee.
 16. Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.
 17. Volgens de aangepaste regels doen we meer chloor in het water.
 18. Houd rekening met elkaar zodat iedereen veilig gebruik kan maken van het zwembad en we er samen van kunnen genieten!

Als daar reden voor is kunnen we deze regels ieder moment aanpassen!

 

ACtuele Openingstijden

We zijn open vanaf 29 april tot en met 1 september

Maandag tot en met vrijdag 
08.00 – 10.00
14.00 – 16.30
18.30 – 20.00

Zaterdag en zondag
13.00 – 17.00

Bij mooi weer
Bij extreem mooi weer doen wij ons best om de openingstijden te verruimen. Dit maken we op Facebook bekend.

Tijdens zwemlessen
Tijdens zwemlessen is het zwembad niet toegankelijk voor bezoekers.

Aanmelden als vrijwilliger

We zijn trots en we vervelen ons nooit
We zijn trots op ons zwembad, maar nog trotser op onze vrijwilligers. Ze onderhouden het groen, bereiden seizoenskaarten voor, draaien kassadiensten en maken de accommodatie schoon. We zoeken altijd vrijwilligers, dus als je geïnteresseerd bent en je hebt tijd over vul dan het formulier in.

Inschrijven voor zwemlessen

Vul het formulier in en ontvang een ontvangstbevestiging. We nemen contact met je op over het beginnen van de zwemlessen. Koop eerst een seizoenskaart en/of 10-lessenkaart via onze webshop, als je dat nog niet hebt gedaan.

Inschrijven voor zwemdiploma