Nieuwsbericht

Nieuwe eisen Zwem-ABC

Stichting zwembad Onder Ons heeft in mei dit jaar met succes de audit voor de nieuwe Zwem-ABC Licentie doorlopen en behaald. Daarmee voldoet zwembad Onder Ons aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Per 1 januari 2018 heeft het Nationale Zwemdiploma een nieuw jasje gekregen. De diploma’s hebben niet alleen een andere lay-out gekregen, maar ook zijn er enkele eisen veranderd. Het jaar 2018 is een overgangsjaar, wat betekent dat Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s in 2018 gaan werken met deze nieuwe exameneisen. Licentiehouders Nationale Zwemdiploma’s voldoen aantoonbaar aan de kwaliteitseisen die de Nationale Raad Zwemveiligheid stelt en mogen de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C (Zwem-ABC) uitgeven. Zwembad Onder Ons De Krim voldoet aan de kwaliteitseisen en is daarom in bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.

Nieuwe eisen
Met de nieuwe eisen is er meer duidelijkheid gekomen over in welke situatie een kind zwemveilig is. Het is nu als volgt ingedeeld:
Zwemdiploma A: Zwemveilig in een zwembad zonder attracties
Zwemdiploma B: Zwemveilig in een zwembad met attracties
Zwemdiploma C: Zwemveilig in zwembaden met attracties en open water zonder stroming of grote golfslag.

Ben je benieuwd naar alle eisen? Klik dan op deze link.
De A- en B zwemdiploma’s zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Wanneer je ook je C diploma hebt gehaald, dan voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Stichting het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is de landelijke organisatie die de Nationale Zwemdiploma’s uitgeeft en toeziet op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid. Deze organisatie streeft naar continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd.

ACtuele Openingstijden

We zijn open vanaf 29 april tot en met 1 september

Maandag tot en met vrijdag 
08.00 – 10.00
14.00 – 16.30
18.30 – 20.00

Zaterdag en zondag
13.00 – 17.00

Bij mooi weer
Bij extreem mooi weer doen wij ons best om de openingstijden te verruimen. Dit maken we op Facebook bekend.

Tijdens zwemlessen
Tijdens zwemlessen is het zwembad niet toegankelijk voor bezoekers.

Aanmelden als vrijwilliger

We zijn trots en we vervelen ons nooit
We zijn trots op ons zwembad, maar nog trotser op onze vrijwilligers. Ze onderhouden het groen, bereiden seizoenskaarten voor, draaien kassadiensten en maken de accommodatie schoon. We zoeken altijd vrijwilligers, dus als je geïnteresseerd bent en je hebt tijd over vul dan het formulier in.

Inschrijven voor zwemlessen

Vul het formulier in en ontvang een ontvangstbevestiging. We nemen contact met je op over het beginnen van de zwemlessen. Koop eerst een seizoenskaart en/of 10-lessenkaart via onze webshop, als je dat nog niet hebt gedaan.

Inschrijven voor zwemdiploma